Tuesday, February 9, 2021

Fridolin, o poveste pentru toate vârstele

 #PR #edituraparalela45 #fridolin #Nr2

Fridolin 👈👀

💜
„Fridolin. Un teckel, o zgardă pierdută și o mare aventură” este o poveste luminoasă, cu niște imagini vii, extrem de captivante, o poveste care poate fi citită nu doar de copii, ci și de maturi, atunci când cei din urmă doresc să-și ridice dispoziția și moralul.
💜💜
Fridolin, un teckel tânăr, visează să primească de ziua lui un cârnat mare de tot, din care să mănânce o zi întreagă, iar cârnatul, în loc să se scurteze, să se facă și mai lung. Dar nu primește un cârnat, primește, în schimb, de la prietenul lui, Willi, ceva mult mai frumos : o splendidă zgardă roșie cu ținte aurii.
💜💜💜
Fridolin are o viață frumoasă, locuiește într-o căsuță din centrul unui orășel, împreună cu niște oameni care îl iubesc. Chiar mai mult decât atât, Fridolin e admirat de lumea din oraș și se bucură, de ziua lui, de o mulțime de cadouri gustoase, dar și de atenția unei teckerițe pe care o curta. Însă zgarda mult visată nu i-a adus doar bucurii și mândrie, ci și invidia câinilor de pe stradă. Iar odată cu invidia, încep aventurile lui Fridolin.
💜💜💜💜
Autorul cărții, Franz Caspar (1916-1977), este etnolog și scriitor elvețian pentru copii. Fridolin, cartea pe care a publicat-o în 1959, i-a adus celebritatea. Un mare povestitor, Franz Caspar era mereu înconjurat de copii. Într-o bună zi, în drum spre biserică, găsi pe jos o zgardă și din fanteziile celor patru copii ai săi, dar și din cele ale altor copii din cartier, s-a conturat povestea acestui teckel curajos, isteț și cu simțul umorului. O poveste plină de soare și bunătate!
Traducere din limba germană: Viorel Zaicu.
Fridolin`👈👀 Apasă și cumpără!

No comments:

Post a Comment